26 mars, torsdag.

red ut runt borgen och lång galopperade igen :)  gick riktigt bra och ela var piggare och piggast, men det var bara roligt :D
1 timme 15 min

25 mars, onsdag

Uli-träning för första gången på aslänge kändes det som ! både efterlängtat och behövligt.

Vi hade markarbete med lite bommar och grejs. Det gick bra, men det kan blättre!

Uli tyckte Manuela såg väldigt fräsch ut nu iaf, så det är ju bra! hon är lite svagare i vänster bak, för hon vill inte bära riktigt lika mkt och lika länge på det benet som på det andra. Men det är bara att träna så ska det nog bli bra.

1 timme

24 mars, tisdag

red dressyr på ridbanan i finvädret :)  gick bra och hon sparkade nästan ingenting i galoppen, vilket kändes jättebra!

40 min

23 mars, måndag.

igår fick Manuela springa lös i ridhuset tillsammans med Nimzy, det tyckte dom var roligt båda två!

Idag red vi ut en sväng på kvällen, mycket trav men även galopp och bara låg och rullade på i samma takt och tempo.
Hon känns rund och fin och väldigt lätt i både traven och galoppen nu, så det är positivt =)

1 timme

21 mars, lördag.

red ut runt borgen tillsammans med Lina, Ellen och sofie! :)
låg och rullade på i samma galopp länge och hon kändes ännu bättre idag.

1 ½ timme

20 mars, fredag

Uteritt igen!
 
50 min.

ringde även och pratade med åsa idag om at Ela hade blivit bättre, och hon sa att det var bara bra om jag tog och fortsatte rida ''normalt'' i både skritt trav och galopp ett tag nu så kunde det stärkas med muskler och på så sätt bli bättre med tiden, så skulle vi höras igen senare om en ny tid :)19 mars, torsdag

idag red jag för första gången sedan åsa var här! jag var jättenervös över att det inte skulle ha blivit nå bättre, men jag tog mod till mig och stack ut i skogen en sväng.
Red både trav och galopp, och det hade faktiskt blivit bättre ! :D  dock inte helt bra, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden för hon kändes bättre ju längre hon fick galoppera.

45 min.

18 mars, onsdag

igår var jag till sundsvall på föreläsning med satsningen, den var riktigt bra faktiskt :)
manuela fick vila, men hon skulle ändå bara vila eller gå ut och gå eftersom åsa varit här .

idag hade vi tömkörning med Anders Eriksson, och jag körde Manuela. Det var roligt, jag har kört för han en gång förut, fast för jättelänge sedan så det var roligt att friska upp minnet!

1 timme

16 mars, måndag

Idag var äntligen åsa här och klämmde på hästelihästen.
hon var roterad i bäckenet igen, fast på ett annat sätt den här gången så hon trodde mycket väl att det kunde vara därför hon var irriterad i galoppen, jippie ! Hon fick loss det då, men trodde att hon eventuellt kunde behöva komma hit och göra det en gång till snart igen.

efter att åsa gått igenom henne så gick vi ut och gick i skogen :)

14 mars lördag.

Idag var det kanonfint väder :D
jag släpade med mig evve och maja ut på ridtur i skogen i det fina väder, det var uppskattat av både hästar och människor :)

1 timme.

13 mars, fredag

I veckan har vi varit ut och skrittat och travat eller bara varit ute gått i skogen i ca 30 - 45 min varje dag. Det har inte känts nå roligt att hålla på riktigt eftersom hon verkar ha ont någonstans.

Idag tog vi och hade gosdag, jag ryckte upp mig och satte igång att rycka manen , den började bli alldeles föööör lång faktiskt :P men nuså är den kort :p

9e mars, måndag.

Idag så red vi ut en sväng, skritt och lite trav. det gick bra :)

35 min

8e mars, söndag.

Jag jobbade hela dagen och sen hade vi möte med med fälttävlans satsningen  och det blev inte klart föräns ungefär 8, så då orkade jag faktiskt inte rida utan borstade och gosade bara med henne en stund.
tror inte hon tog så illa upp :P

7e mars, lördag.

Var ut och skrittade en lång sväng i skogen tillsammans med Linnea och Jenny.
Känns inget roligt att hålla igång nå seriöst nu , ifall det kan göra det hela värre. Så vi har lite latvecka nu tills åsa kommer med mest skritt och kanske lite trav då och då :)

45 min

6 mars, fredag.

Idag släppte jag Manuela i ridhuset en stund bara. hon sprang som en tok och tyckte det var jätteroligt :p

ringde även och pratade med åsa idag, hon och skulle försöka komma hit så fort om möjligt, förhoppningsvis fredag sa hon.

Men on trodde även hon att min och Uli's teori kunde stämma, med att hon har fastnat och vridit någonting snett i ryggen eller så. Hon sa även att jag kunde hålla igång och skritta och trava henne om jag vill det, det avgjorde jag själv =)

5 mars, torsdag.

Då jag åkte hem på lov i söndags, så har Elan fått vila några dagar, vilket vi tänkte även kunde vara bra då hon är irriterad på någonting. Men idag när jag kom tillbaka så stack vi ut en sväng i skogen för att se om vilan hade gjort nån skillnad på det hela. Tyvärr så hade den inte det och hon var fortfarande irriterad.

Ringde och pratade med Uli och vi kom överäns om att jag skulle ringa och prata med Åsa, kiropraktorn som var här förut, och höra vad hon trodde och hade för förslag.

1 mars, söndag.

red ut idag, bara för att prova med nytt schabrack och se om hon fortfarande var irriterad i galoppen, la en sån här stor tjock polypadd under som inte alls trycker någonting mot skavet men hon var lika iriterad ändå, om inte ännu mer.
Red hem och plokade av sadeln och provade barbacka oxå, men det hjälpte inte. Så det blev en skrittur istället.

Var hem till Uli och pratade och så med henne om det, och vi kom fram till att det kan hända att hon har fastnat någonstans och vridit sig i ryggen så hon blivit sne kanske. Så hon ska få vila nu medans jag åker hem på lov så får vi se när jag kommer tillbaka, och har det inte blivit någon skillnad så försöker vi få hit kiropraktorn så fort som möjligt :)

Mamma var här idag medoch pratade med Uli , så vi har bestämt att vi ska köpa Manuela nu, så nu är det bara kontrakten som ska skrivas på och pengarna ska in. så är hon min sen :D  min alldeles egna ögonsten :D

28 februari, lördag.

kanon fint väder ute idag :D

tog och red ut i det fina vädret, red mycket skänkelvikningar och öppnor/slutor i traven, när vi sedan skulle galoppera så började hon sparka igen så jag lade ner det och jobbade med traven istället.

40 min .

eftersom Manuela har fått skavsår utav schabraket så började jag fundera på om det kan vara därför hon är irriterad och sparkar och grejar i galoppen. Ska prova med ett annat schabrak imorgon som inte ligger på skavet och se om det blir nån skillnad.

27 februari, fredag.

Red dressyr i ridhuset samtidigt som emelie och Rubbe idag.  Provade nya kandaret och det passade riktigt bra, min häst är finast!

Hon var jättefin och mjuk och allting i traven, men även idag var hon irriterad på någonting i galoppen och sparkade bakut ibland. 

Det stod även en pall inne i ridhuset och den var jättefarlig tyckte Ela och typ skyggade och spännde sg så fort vi gick förbi den. Så tillslut blev jag arg för jag visste att hon egentligen inte alls var rädd för den, så då hoppade jag över den istället och som sagt, så var den inte ett dugg farlig då :P

50 min.

26 februari, torsdag.

Idag var Roger hit så Elapela fick nya skor :) då blev hon glad.

På kvällen så red vi ut en sväng med Therese-Legenda och Lisa-Fancy.
Hon gick jättebra i skritten och traven men när vi sedan skulle galoppera så var hon irriterad på någonting och sparkade bakut  några gånger.

1 timme.

25 februari, onsdag.

I söndags så åkte jag hem till mamma och pappa en sväng, och blev hemma måndag, tisdag. Så Manuela fick vila söndag, måndag och emelie skrittade ut henne en stund igår :)
 
Idag red vi ner en sväng på byn tillsammans med jenny och Mira och socialtränade mira lite. Vi red barbacka så det var mest skritt och trav, och några galoppsprång. Manuela var väldigt pigg och glad! :D


45 min.


21 februari, lördag.

Red i ridhuset, dressyr och hoppade även nått litet hinder på volt och tränade landa i rätt galopp :)
det gick superbra och hon var lätt och fin i munnen och lyssnade riktigt bra :)50 min.

20 februari

klättrade i galhammarbacken idag, två gånger upp och ner :)  sen red vi lite i djupsnön. det var mycket snö oxå så det var jobbigt, fast ska jag vara helt ärlig så var det nog jobbigare för mig än för hästen ;) hon rör sig så stort när det är så mkt snö ju :P

50 minuter.

19e februari, torsdag.

uteritt :)  red ut en sväng i all snö. mysigt värre, och jag har världens bästa häst ! <3


40 min

18 februari, onsdag.

Igår var vi till röros med klassen, det var trevligt värre om jag får säga det själv :) !

idag var det Uli träning på kvällen som gällde, och vi tog och red dressyr barbacka dagen till ära.  Tränade mycket på galoppfattningar och skänkelvikningar och det kändes riktigt bra alltihopa!


1 timme

16e februari, måndag.

Uteritt i skogen :) mysigt och trevligt , gick super och hon kändes jättelätt i munnen och allt. låg inte på nånting alls.

45 min

RSS 2.0