25 november, tisdag.

Idag provade jag rida på kandar för första gången i mitt liv! jag höll mest bara i kandartygeln och red som vnligt på tränsbettet.
Vi red ut i skogen tillsammans med Lina och Nimzy, vi red en sväng så vi kom tillbaka och galopperade uppför galhammarbacken, det tyckte manuela var jätteroligt!

det kändes bra att rida på kandar och jag kände hur pass lite jag behövde ta i själva kandartygeln för att hon skulle reagera, det var en häftig känsla :)

1 timme.

24 november, måndag.

uteritt i snöstorm idag, tillsammans med Lina-Nimzy, Lisa-Fancy och Jenny-Mira.
Vi red till galhammarbacken och klättrade litegrann, Manuela var väldigt taggad och tyckte vi skulle galoppera upp i fullfart, men hon fick finna sig i att bara skritt upp :) vi red upp och ner två gånger, sen red vi hem och red lite grann i ridhuset :)

40 min.

23 november, söndag.

idag red vi runt borgen, Jenny och Rubbe sällskapade oss.
Det både snöade och blåste  men det gick bra ändå. Red mycket galopp och både ökade och miskade tempot så jag kände att det var jag som bestämde.

1½ timme-


21 november, fredag.

Idag tänkte vi prova att ha voltige med Manuela så hade vi kunna haft det på julshowen :P men när man satt på henne så sprang hon fortare och fortare och hon rör sig så stort så det var för svårt att kunna göra en massa saker på henne .
Men vi klättrade och gjorde lite konster och så på henne medans hon stod stilla, och då stod hon blixtstilla pärlan <3
Hon är bäst!

cca 30 min.

20 november, torsdag.

Idag fick manuela ha en lekdag och vara lektant och socialt stöd när vi provade löshoppa mira lite :)
det tyckte hon var jätteroligt!

19 november, onsdag.

Idag hade vi träning för Uli och vi skulle hoppa lite lydnadsövningar.
Manuela var  hela jättelugn hela tiden och Uli tyckte att hon såg mycket bättre ut, både i tempo, steg och mjukhet och allt :) så det var värt kiropraktorn.

Träningen gick jättebra, och jag hade bara ett enda misstag på hela lektionen, så det känns super!

1 timme.

18 november, tisdag.

Idag var första dagen jag fick rida efter att kiropraktorn varit här, först så red vi ut i skogen tillsammans med Lina och Cocio, hon kändes mjukare och så redan där. Sen red vi lite i ridhuset när vi kom tillbaka, och hon kändes jämnare och rundare i gångarterna nu efter att hon fått ryggen fixen :)

1 timme.

14 november, fredag.

Idag red vi ut och lång galopperade runt borgen, det gick super bra ! det kändes att jag har kommit på hur jag ska rida galoppen nu, så jag kunde länga och korta den utan problem :) Manuela tyckte det var jätteroligt.

1½ timme. 

när   vi kom tillbaka till stallet så kom en kiropraktor/massör och kollade igenom Manuela. Hon var sne i ryggen så hon fixade till det så ska hon nu vila i tre dagar så ska jag se om det har blivit någon skillnad sen :)

13 november, torsdag.

Manuela hade vilodag, men jag var till åsarna tillsammans med Lina och red Romance en sväng :)  det gick bra !


12 november, onsdag.

träning för Uli.

Vi kom fram till att vi skulle träna barbacka, så så blev det ;)

Började att rida på et litet fyrkantsspår med tagen bakdel i hörnen för att känna att v hade hästarna med oss :)

sedan red vien liten ''bana'' med skänkelvikning från hörn in till mitten, sedan ökad trav ut till kortsidan och där gatt vi ta tillbaka dom för sen skulle vi trava över kavalettibommar och det var kort emellan dom.

När vi hade gjort det bra några gånger så gjorde vi samma övning fast istället för ökad trav så fattade vi galopp och galopperade några språng för att sedan bryta av. :)

Det gick riktigt bra och det kändes att jag fått koll på hur jag ska rida henne nu, speciellt i galoppen , traven har alltid varit lite  lättare :)

ca 1tim.


11november, tisdag.

idag hade högstadiet elevens val, så vi var yp ''lärare'' åt dom och red ut med dom i skogen :)  så först skrittade vi i skogen i 35 min, huller om buller bland träd, stenar och allt.
Sen red vi lite i ridhuset och dom fick prova på trav och galopp.

Red slalom mellan koner, men vi red skänkelvikning emellan istället, och sedan hjälpte Uli oss med galoppen en stund, det gick bättre idag än igår :)

1 tim.

10 november, måndag

gymnasieträning,  och vi skulle träna till julshowen.

I början gick det inte bra alls, traven funkade men inte galoppen. Och jenny hade motsatt problem med romance.

Så uli hoppade upp och galopperade igenom henne och jag fick lite tips om hur jag skulle rida, dels genom att titta på Uli och sen förklrade hon för mig. Efter det så gick det bättre :)


1 timme.


9 november, söndag.

Idag fick pärlan vila, så vi myste och pysslade i stallet istället :)

8 november, lördag.

helena-träning!

vi fortsatte med lite samma saker som igår, men började jobba med galoppen oxå. Det gick bättre idag då hon lugnat ner sig litegranna. tränade mycket på att hitta en lugn rytm i galoppen och kunna ha den kvar, red på volt och gjorde både öppnor och slutor i galoppen, och även förvänd galopp.
Helena va mycket nöjd med oss och sa att det var roligt se att det gick framåt hela tiden, och att hon hade få elever med så bra förutsättningar att komma så långt som jag hade :D  så det var riktigt roligt !

40 min.

7 november, fredag.

Idag var de Helena-träning som gällde, efterlängtat! :D

fick börja med att rida öppnor och slutor längs fyrkantsspået för att sedan göra samma sak fast på volt. Vi tränade mest  på min sits idag och jag fick träna på att verkligen komma ''ner'' i sadeln och rida med hjälp av sätet. Det var jobbigt ,både för mig och för Manuela då jag verkligen kom åt henne och fick henne att jobba på det här sättet.
men det var det värt, för på slutet började det gå riktigt bra :D  , så då slutade vi eftersom jag ska träna imorgon igen.


35 min .


6 november, torsdag.

barbacka skrittur i skogen tillsammans med Mira och Jenny.
 30 min.


5 november , onsdag.

Idag flyttade Manuela tillbaka till ridskolan, Uli körde hem henne :)

på kvällen hade vi dressyrträning för Uli, tränade väldigt mycket på våran egen sits, hur vi skulle spänna magmuskler, bäcken och allt för att behöva göra så lite som möjligt med händerna.

Det gick bra, fast jag kände mig liten på henne till en början då jag bara har ridit ponny hela lovet och sen ridigt ute i skogen bara.
men i vänstervarvet skjuter hon in baken och går på dubbla spår, så det måste vi träna på :)  

1 timme.

4 november , tisdag.

jag var till Åsarna och red igen, men jag fick ingen med mig så Laquila fick följa med lös :)

det var mööörkt och jag hittar inte så värst bra där borta :P vilken tur att hästarna gör ;) red på en grusväg uppe vid kyrkan, sen hittade Manuela en stig som gick typ runt på nå sätt så vi kom tillbaka till kyrkan utan att behöva rida samma väg :), roligare så! 

50 min .  

3 november , måndag.

tillbaka i Svensta igen, jag tog Jenny med mig till  åsarna så red hon Laquila åt Uli och jag red Manuela :)

vi red ut i skogen på nån väg, Manuela var väldigt pigg och glad efter att ha vila en vecka :P  så när vi började galppera så drog hon gärnet och jag kände mig vääääääääldigt  liten där uppe på kan jag tala om :P
men vi hade roligt iaf :)


1 timme.


26 oktober, söndag

barbacka skrittur i skogen, 30 min .'

Manule flyttade hem till  Uli då jag åker hem till mamma och pappa på höstlov, så även hon får lite höstlov och får springa i hagen hemma en vecka :)

25 oktober , lördag

Maskeradhoppning på ridskolan.  tvåorna hade anordnat tävling så jag var snäll och ställde upp :)

vi hoppade hela 40 cm ;),  och det gick jättebra! jag hade på träningen i onsdags kommit på hur jag skulle rida henne före, efter och emellan hindrena så det gick riktigt bra :)
så vi og och hoppade även 60 cm. Även det gick bra, men på ena långsidan över hinder 6 och 7, så tog jag inte tillbaka henne tillräckligt fort efter 6an, så då gick det fort mot 7an, annars kändes det som att jag hade bra kontroll faktiskt :)


puss på bästaste hästen.


24 oktober , fredag.

uteritt i skogen en stund, det var väldigt mörkt :P men det gick bra ändå :)

tränade på galoppfattningar och avbrott till både skritt och trav.


45 min.

RSS 2.0