22 oktober , onsdag

Uliträning.

Vi hade lydnadsövningar i hoppning idag.

Började med att hoppa två hinder på långsidan med travbommar före så att man var tvungen att bryta av till trav emellan. Det gick faktiskt bättre än jag trodde, och jag kände att det är lättare om jag kommer tillbaka med överlivet på en gång och håller om med benen. Sen måste jag även vara väldigt snabb och lätta i handen igen för annars drar hon :)

När vi hoppat långsidan i båda varven så hoppade vi tre småhinder som stod i ett ''S'' ungefär, vi skulle travhoppa även dem och bryta av till trav emellan. Där var jag inte tillräckligt snabb tillbaka med överlivet i början, men på slutet kom jag på hur jag skulle göra så sista hindrena kändes bra :)


1 timme.

21 oktober , tisdag.

Idag skrev jag och Jenny ihop ett dressyrprogram som vi tänkte rida på Julshowen, så det är då tänkt som ett delmål på mitt projektarbete :)

Jag red först igenom dressyrprogramet i ridhuset en gång så vi vet på ett ungeär hur lång tid det tar så vi kan välja musik till det :) efter det så red vi ut i skogen i 45 min.


Totalt ca ; 1 timme 15 min.

19 oktober, söndag.

Först släppte vi Manuela och Fancy i ridhuset så fick dom leka lite där :) det tyckte dom var roligt !

Sen skrittade vi ut i skogen i en halvtimme, det var riktigt mysigt :)

18 oktober lördag.

Öppethus idag igen.

Idag red vi ett kortare program men som innehöll mer skänkelvikningar och lite ökad trav, och ingen galopp.

När vi kom  tillbaka till ridskolan red jag lite dressyr i ridhuset och provade på galoppövningen vi skulle ha gjort i onsdags. Det gick superbra!  Vi galopperade tillsammans och det kändes nästan så bra som et gjorde på Helenaträningen sist. Jenny tittade på och sa att det såg riktigt bra ut oxå :) Men att i höger varv så spännde jag mig så då blev även hon lite spänd..

ca 1 timme.

17 oktober

Öppethus på skolan idag så vi hade en liten ''hästuppvisning'' på gräsmattan utanför skolan.
Red ett litet kadriljprogram med mest trav men även skänkelvikningar och lite galopp.

Det gick bra, Manuela var pigg och tyckte det var roligt men inte mer än att jag klarade av att hålla henne. Det var inte direkt ett riktigt dressyrpass, men lite träning blev det då vi fick tänka på att anpassa farten efter övriga hästar och så. :)ca 1 timme.

16 oktober

skrittur i skogen med Fillan och Rubbe :)

40 min.

15 oktober

Uliträning, och det var dressyr på schemat.
red på volt med tempoväxlingar och skänkelvikningar.

Gick bra ända tills vi red ökad trav, då höll jag på och studsa ur sadeln :P och då tog musklerna och orken slut så det blev lite springit.
Men det är bara att träna så lär vi oss med tiden ;)

1 tim..


14 oktober

mindre rolig dag.

Vaknade av att Uli ringde och väckte migför att berätta att Manuela hade kolik. PANIK!

fullfart ur sängen och upp till ridskolan för att gå ut och gå med henne, jenny kom och sällskapade och vi var ute och gick i runt två timmar och sedan så verkade fröken häst må bättre så hon fick gå i hagen en sväng :)

Jag och jenny passade på att bygga om hagen så den blev större åt hästarna våra :)

Vetrinären kom förbi på eftermiddan för att titta till Manuela, men det var bara bra med henne och Anette trodde att jag skrittat bort den kolik hon haft. Det kändes bra :)

13 oktober

stalldag med klassen :)
Uli hade släpat dit två IMpojkar som skulle filma och göra nån reklamfilm dagen till ära, så vi började dagen med ett kort dressyrpass där jag fick rida förvändgalopp och galoppombyten, jag behöver fortfarande träna på samma saker : bli starkare i mage, rygg och ben :P

Magnus var här idag så plutthästen fick nya skor oxå :) dom andra var så utslitna att dom gått av :P

på eftermiddan var det hoppning som gällde, Uli beordrade oss till att bygga en kombination med kryss in och oxer ut och travbommar framför så vi skulle trava in. 
det gick bra men jag behöver tänka på att inte ändra min ridning så mycket bara för att hindrena blir högre utan jag måste försöka rida på samma sätt ändå :) 


1 ½ timme .  

12 oktober

lugn dag, jag tyckte att vi förtjänade en slapp dag efter superträningarna och  tog och myste i stallet och tränade knoppa lite innan vi stack ut i skogen på en lek tur :)  red en sväng i skogen först och sen galopperade vi lite i galhammarbacken, skojsigt värre tyckte Manuela ;)

50 min.

11 oktober

Helenaträning idag igen.

Fick börja med att rida öppna och sluta längs långsidorna med en volt i varje hörn, när jag fixade dom bra i skritt så gick vi över till samma övning fast i trav istället. När jag hade koll på skolorna längs långsidorna gjorde vi samma sak på medellinjen så jag fick träna på att göra utan vägg, jag fick även rida sluta längs diagonallinjen. :)
 
det gick så himla bra i traven så vi provade även i galopp och det gick jättebra! Helena sa att vi galopperade tillsammans idag och inte var och en för sig. Jag fick sån kontroll så att det kändes som att hon blev seg då jag verkligen behövde driva för att hålla kvar samma takt och tempo som innan :)
Skulle vi ha tävlat idag så skulle vi ha fått 7or - 8or igenom hela programet, så det kändes riktigt bra !

Helgen var super och jag blev utnämn till klubbens nya dressyrdrottning utav Helena, skoooooooj! ;)
och det tack vara världens bästa häst, Manuela  :) <3  

ca 45 min

10 oktober

fredag och Helenaträning !

började med att rida fram självständigt på en åttvolt i både skritt och trav och red lite övergångar så jag kände att jag hade henne med mig så hon lyssnade på mig :)

Sen började Helena hjälpa mig och jag fick börja med lite skänkelvikningar och sedan rida lite förvändgalopp på serpentinbågar.
Efter det så red vi mest på volt i olika travtempon och tränade mest på min sits och inverkan. :)

Både jag och Helena var mycket nöjd med träningen :)

45 min.

8 oktober

träning för Uli!

vi hade markarbete med lite bommar längs långsidan med olika avstånd så vi fick träna på att både länge och korta traven. På ena kortsidan hade vi koner som man skulle rida typ slalom mellan, det var väldigt bra för att få hästen lösgjord och mjuk i sidorna. På den andra kortsidan hade vi tre studs som vi hoppade över lite i slutet av lektionen.

Vi red även skänkelvikning från hörnet in till mitten som en diagonallinje och sedan tillbaka ut tillnästa hörn igen, men så att vi ändå var i samma varv.  När jag hade fått koll på skänkelvikningarna så fick jag rida sluta in till mitten och ut igen.
Jag tycker att hela lektionen gick bra, jag känner att jag måste bli starkare i mage och rygg men också i benen så att jag orkar hålla om henne. Men det är bara att träna vidare :)


1 timme.

7 oktober

Jag och Manuela var ut en sväng barbacka i skogen med Jenny och Nettan som sällskap, men det var så mörkt så vi fick vända och rida lite i paddocken istället.
Tränade på lite skänkelvikningar i skritt och trav, och övergångar skritt-trav, trav-skritt och att göra halt ifrån både skritt och trav :)

Det gick bra :)

ca 45 min

6 oktober

Pratade med Uli idag, och bestämde mig för att byta projektarbete.

Då wie blivit halt och inte kommer tillbaka hit så blev det svårt att genomföra mitt tänkta projektarbete men istället så har jag tänkt att jag ska träna ihop mig med Manuela och banta bort lite mage på henne, och till våren ha som slutmål/slutprodukt att starta en LA i dressyr. :)

24 september.

Idag var Karin in till kliniken med Wie, hon blev sprutad i tre leder, bland annat högerbakknä vilket vi trodde,  och ska nu vila i först två veckor, och ska sedan in till kliniken för att kollas igen, förhoppningsvis så är hon frisk då och ska sättas igång igen :)

Annars måste jag börja fundera på hur jag ska göra med mitt projektarbete så länge, jag får skjuta upp ridprovet till fältävlanskortet tills i vår och i vinter så kan jag mest sikta på och träna mig själv med Manuela istället.  Om Wie sen i vår inte är frisk, så får jag låna Romance av Uli eller någon annan häst och ta fälttävlanskortet på, och kanske även starta henne i en fälttävlan om inte Wie blir frisk eller jag hittar någon annan häst att låna :)21 September

Fälttävlan Åsarna

När vi kom dit så höll dressyren på för fullt, och det var precis hästarna som startade 90 cm som hade börjat sin dressyr.
Vi kollade på dom, och det var nyttigt att se hur pass olika ryttare rider och hästarna går :)
Karin var nervös och red fel väg  början av programmet, men sedan så släppte nervositeten och då gick Wie jättebra :) i När hon inte behöver jobba i sidvärtsrörelser eller skolor så hon inte behöver kliva in under sig och lägga tyngden på högerbak så är hon oftast väldigt fin. 

 Sedan efter dressyren så var det banhoppning, Wie rev ett hinder, annars gick det bra menhon kändes inte helt fräsch sa Karin.

Sist ut på dan var terrängen, jag och Lisa var hindervakt vid en granhäck och en pliktport i 1metersklasse, och en låda med korgar med löv i i 90cmklassen. Alla hästar och ryttare klarade våra hinder och pliktporten utan problem!
Karin ramlade av på en låda och kom tyvärr inte runt banan.

Jag och Karin pratade och kom idag överens om att kolla upp bakknäet om det är nått fel i det eller så , eftersom att hon blir så himla sur :)

Grattis till Uli och Romance som vann DM, vilket inte förvånade mig ;)

20 september

Jag och Wie var ut i skogen och skrittade och travade en sväng, red sidvärtsrörelser och skolar längs vägen. När man kommer åt högerbakben så hon sätter det under sig blir hon jättearg. Men på slutet accepterade hon det mer och mer, hon blev förmodligen lite varmare och kom igång bättre. :) det jag behöver lära mig är att komma åt och driva mer med skänklarna bakifrån och fram, så att hon på så sätt kommer upp med frambenen och jobbar med bakbenen mera :)


Imorgon är det fälttävlan i Åsarna och då ska Karin tävla Wie i fälttävlan första gången :)


over and ouuuuuuuut

RSS 2.0