15 februari, söndag.

jobbade hela dagen, så det blev ridning sent på kvällen och kallt och mörkt som det var så höll vi oss inne i ridhuset och forsatte träna på det vi gjorde på helena igår :)


35 min

14 februari, lördag.

Helenaträning!
började med att rida öppna på medellinjen och långsidorna, först i skritt sen trav och slutligen så provade vi även i galopp nån gång.
Sedan så övergick vi till att träna samling och jag fick räkna galoppsprång och skulle ha så många galoppsprång som möligt mellan vissa bokstäver.  jag blev heeeeeeeeeelt slut av att behöva sitte emot så mkt, men det var värt det för satans så häftigt det var.
Gjorde samma övning i trav sen, och jag tyckte mest att det kändes som om vi stod stilla :P men det skulle vara så för det var tydligen på börjning av att lära oss passage.
Hur som helst så blev det jättebra och det kändes helt kanon och ja det var helt enkelt bäst :)

helena sa att vi utvecklats väldigtmycket och att jag hade fått mycket bättre taktkänsla, men att när jag gjort övningen hon bad om , tx räkna steg mellan s-r, så flög jag ur den sen för att jag tyckte det gick för sakta.
Jag behövde helt enkelt lugna ner mig själv lite . eller som hon sa : det märks ju att det är fälttävlan du vill hålla på med, för det där med lugnt och sansat är inte riktigt din grej när du får välja själv ;).


40 min.

13 februari, fredag

Elapelan fick vila dagen till ära, då vi igår galopperade av sömmarna så skon satt löst när vi kom hem :p Men vi plockade av den så ska lena spika dit den ikväll eller imorogn igen :)

Jag och Giver stack däremot ut en sväng i skogen, de gick bra men han är lite lat den jävel !

12 februari, torsdag

uteritt runt borgen tillsammans med Lisa, Fancy, Lina och Nimzy :) 

mkt galopp, och Manuela var pigg och drog iväg en bit, men då tog jag tillaka riktigt en gång och sen blev hon superfin!
Kunde ligga och rulla på i en bra galopp utan at hon hängde på bettet eller ökade nånting. Bad jag om ökning så ökade hon men bad jag om minskning så minskade hon igen. Helt underbart var det!

1 ½ timme

11 februari, onsdag.

ridlektion idag egentligen, men Uli tyckte det var för kallt och stannade hemma ;) så vi red lite barbacka dressyr i ridhuset själva ist :)

40 min

9 februari, måndag.

ut, vi red på nån ny väg som vi aldrig har ridit på :p mycket trav och lite galopp. min häst är bäääst och underbarast i världen <3.

hade stalldag i skolan idaf, och jag och Uli skrev ut tävlingsterminer och planerade tävlingar och så.
Så våran dressyrdebut och även mitt mål med det är arbetet blir förmodligen de 9e maj inne på Ås :)

sen så har ju jag kommit på att jag vill ha en plats i elitsatsningen för fälttävlan, och mamma och uli håller med så nu ska där satsas :P Uffeträning 18-19 april, och ska kortet fixas med hjälp av uli. sen är det bara hoppkval och tävlingar som gäller :) och uli har planerat även vilka sånna vi ska på.  NU längtar jag till alla tävlingar  :D

8 februari, söndag

dressyr, plågade oss med lit dressyr igen idag :P har ju kommit fram till att det blev lite dåligt med sånt ett tag, så det får tas igen nu  helt enkelt :)

45 min

7 februari, lördag.

Wiiiiehoo :D idag red jag igen på nästan en hel vecka.
Jag tog Manuela och Jenny tog Giver så red vi ut en väng i skogen. det gick bra och både hästarna och vi tyckte det var roligt att få komma ut lite.


55 min.

2-6 februari, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag.

jag vart sjuk så Manuela fick vila :)  Jenny Wagelin red lektion för Uli på henne på tisdagen, men dom andra dagarna fick hon vila. Men vi kunde behöva en vilovecka båda två känner jag..

Nu är vi fit for fight igen och laddad till tusen ;)

1 februari, söndag.

jag jobbade hela dagen. men när jag kom hem på kvällen så stack jag och Manuela ut i mörkret och kylan och klättrade en sväng i galhammarbacken. det gick bra och jag fick henne och skritta upp fastän det inte riktigt var vad hon ville ;)

40 min

sen så stack jag och Giver ut med Lisa och Fancy en sväng :)


31 januari , lördag.

dressyr idag igen :)
mycket lösgörande rörelser och så, gick bra och hon var lugn idag så jag är väldigt nöjd :)

50 min

30 januari, fredag.

Idag händer det mycket :D Lisan fyller 18! och frida och henke kommer hit och lämnar Mc Givern det ska bli roligt, både att träffa dom och få hit givergivern :)

Jag och Lina tog och red ut en sväng i kylan, blev lite djupsnö och grejs. mysigt pysigt.


45 min.


28 januari, onsdag

dressyrträning för Emelie idag, uli var borta på vift så emelie fick plåga oss lite .
eller om det var vi som plågade henne kanske ;)

red delar ur A:3 och jag hade kandaret på, dt har jag inte haft på länge och helena ville ju jag skulle ha det nästan 1-2 ggr i veckan.

det gick riktigt bra allting, förutom att jag tycker skänkelvikningarna är för kort! eller ja, linjen är för kort :p


1 tim

27 januari, tisdag

red ut runt borgen idag :)

det gick sådär faktiskt. Manuela var laddad och tyckte allting var farligt och visste inte vart bromsen satt tror jag :p
men vi hade roligt iaf, om än det gick lite väl fort emellanåt :P


1 tim 20 min

26 januari, måndag

red dressyr idag :) lärde mig L:A3 på gymnasiet så jag red igenom den några gånger så at den satt sen :)

50 min.

25 januari, söndag

Ulikurs idag, hoppning :)

red olika serier, en där vi skulle räkna galoppsprång mellan hindrena, det gick väl sådär :P

Manuela var vääääldigt laddad och tyckte vi skulle hoppa jättefort, men det funkade iaf :)

1 tim.

24 januari, lördag.

ut i skogen i 45 min :)

22 januari, torsdag

skrittur i skogen idag :) barbacka. kanon väder och vi hade bamse och Astor med oss som sällskap.
vi var ute i ungefär 50 min

21 januari, onsdag.

blev ingen skoterkurs för mig och lisa, för när jag kom till stallet och tog Manuela för att rida så verkade hon inte må så bra. Så vi gick ut och gick en stund och när vi kom tillbaka visade sig att hon hade fått kolik :(
Så jag blev kvar i stallet och var ute och gick med henne större delen av kvällen. framåt 8 på kvällen var hon bra :)

20 januari, tisdag

igår red vi avdelningsridning på gymnasie lektionen, jag red Nettan och Olivia fick låna Manuela :)

Idag red jag och lisa ut en liten stund först, i ungefär 20 minuter, sen var vi med på dressyrtanternas lektion för Emelie då vi kommer missa våran imorgon pågrundav skoterkurs :)


1 tim 10 min.

RSS 2.0