17 september. Projektarbete

Hoppträning för Uli.
Vi  började med att rida fram med dressyrarbete och red lite skänkelvikningar, i början gick det inte så jättebra men det blev bättre med tiden. Efter det så övergick vi till att trava på volten och lära oss rida hästarna på yttertygeln just för att lära oss lätta på innertygeln.

Sedan började vi hoppa lite, idag hoppade vi en serie : två travbommar först, sedan 3 studs för att sedan ha ett galoppsprång till en oxer.
det tog några gånger innan jag kom på hur jag skulle rida henne för att komma rätt och få ett bra flyt igenom hela serien,
men dom vå sista gångerna var riktigt bra.

idag gick det inte så bra och det kändes som att jag inte kunde rida alls, men ibland fick vi till så att det kändes jättebra några steg. Så jag får jobba på det så lär jag mig med tiden. :)


1½ timme.

11 september. projektarbete

Idag var vi ut en sväng i skogen som sällskap till Jenny och hennes Mira :)  I början så gick det inte så jättebra och så fort jag kortade upp tyglarna och la på benen och försökte jobba Wie i lite sidvärtsrörelser eller liknande så blev hon sur och bara studsade på stället och sparkade bakut. Men med tiden och när vi började trava litegrann så gick det bättre :)
det blev bara skritt och lite trav idag, men även lite klättring då stigen vi red på lutade uppför mest hela tiden.

45 min 

 
Over and ouuuuuuut

8 september

det här ska då bli min projektarbetsblogg är det tänkt, men det kommer nog komma in en hel del annat tjafs här också ;)

Som projektarbete har jag valt att jag ska ta fälttävlanskort, för storhäst, och sedan kvala in och starta en fälttävlan till våren med Wie :)

Idag var vi till åsarna och tränade terräng, och jag tänkte att det kunde få bli startskottet på mitt arbete då :P för nu har jag ju provat på hur Wie var i terrängen så jag vet att jag vågar ta fälttävlanskortet och sedan tävla fälttävlan med henne ;)

Färst så värmde vi upp hästarna i skritt, trav och galopp självständigt på en lägda för att sedan samlas och ha en liten genom gång om vad vi skulle försöka hinna me dunder passet och så.
Vi skulle börja hoppa fram på banken, så Uli förklarade hur vi skulle rida på den och sedan fick vi prova på i skritt, trav och galopp. När vi hoppat fram på banken och fått ordning på den så fortsatte vi och började hoppa lite andra hinder.
Vi provade hoppa endel olika typ hinder med bland annat stockar, däck, trappa upp och ner, oxrar, grindar, vatten, bankar m.m :) och jag fick lära mig att man kan inte bara gasa man måste bromsa ibland annars kan det hända att man dunkar i backen ;)

Jag tycker att det gick bra och Wie gick bra och vi tyckte båda att det var roligt, lite för roligt ibland kanske ;)
men det funkade och det känns som att jag har valt ett bra projekt arbete då vi har en del saker att träna på tills vi kan starta :)
tillexempel så ska jag lära mig att räta upp mig , och komma tillbaka med axlarna och på det sättet få upp Wie överbakbenen så hon inte blir så lång framåt, så det behöver jag träna mycket på.

Vi tränade i ungefär 1 timme i åsarna, så jag har gjort min första timme på projektarbetet nu måste säga , en väldigt bra timme ;)

over and ouut .

RSS 2.0